Svensk Risimport AB - Om oss

Om oss

Svensk_Risimport_AB_office

Enbart ris?

Ris har varit en bas produkt i över tusen år och anses kvarstå som en bas produkt i flera tusen år till. Idag finns över 40 000 rissorter dokumenterade, varav 3-4 sorter används som en bas produkt i Skandinavien. Ris finns i olika smaker och varianter och används till än mängd olika maträtter.

Vi är specialiserade inom rismarknaden, men vårt arbetsområde och nätverk sträcker sig längre än så. Kontakta oss för mer information.

svr_lager

Idag

Idag är Svensk Risimport Sveriges ledande riskvarn och importör av risprodukter. Med en erfarenhet på över 30 år i livsmedelsbranschen har vi byggt upp ett nätverk som ger oss en oslagbar flexibilitet och kontroll på marknaden.

Svensk Risimport har genom åren specialiserat sig inom rismarknaden och detta har givit företaget ett konkurrenskraftigt förtroende hos importörer så väl som leverantörer världen över.

enbart_ris

Riskvarn & Produktionsanläggningar

Vårt kontor och våra produktionslokaler finns i Järfälla, norr om Stockholm där vi bland annat förädlar och packar råvarorna. Vi har en arbetsyta på 3700m2 och en lagrings kapacitet på upp till 5000mTon vilket motsvara 4200 pallplatser.

Våra lokaler är klimatkontrollerade för att bibehålla rätt temperatur, sommar som vinter. Vi tillhandahåller minst 25 risorter som alltid är klar för omgående leverans och kan importera alla rissorter på begäran.

Vision

Vision

"En Vision, är en inblick in i framtiden men framtiden förändras för varje minut
som går, hur kan man då bara förlita sig på en vision?"

Idag finns det många aktörer på marknaden, men få har den valmöjligheten vi offerera när det gäller pris, sortiment och kvalité.

Svensk Risimports vision och mål har alltid varit att berika det Skandinaviska köket med mat och råvaror från världen över, och detta har vi lyckats med under åren.

Men Skandinavien ser inte ut som den gjorde för 30 år sedan då vi startade, det gör inte världen och världsmarknaden heller. Vårt samhälle förändras med åren, och därför måste företagen kunna anpassa sig till framtida förändringar och detta har vi lyckats med genom att alltid ligga minst ett steg före.

vision_svr

Historik & Bakgrund

historia_bilder_3

Historik & Bakgrund

”Ett företag skapas av en vision, en dröm ett mål.."

Svensk Risimport var ett utav de första företagen att introducera rissorter som jasmin, basmati och råris i Skandinavien. Men detta är bara ett fragment av de produkter som introducerades till den svenska marknaden.

Företaget grundades 1983 under namnet ”Demirians Food Import”. Redan då hade företaget ett varulager på över 3000 artiklar från hela världen. Det var under 1977 – 1983 Svensk Risimport’s VD och grundare Nuhak Demirian påbörjade den långa resan som idag är grunden till företaget.

Under denna tid importerades allt från frukt och grönt till champinjoner på burk. Efterfrågan på varor hemma i Sverige var stort och att hitta leverantörer var inte lika tillgängligt som idag. Företagets grundare, Nuhak Demirian bestämde sig för att resa till länder som bland annat Grekland, Cypern, Sydamerika, Chile, Uruguay och Asien för att hitta leverantörer.

1987 Expanderades företaget, det fick namnet Svensk Risimport AB och bolagsformen ändrades till aktiebolag. Det var även året då företaget beslöt sig för att utöka sitt sortiment av rissorter genom att fokusera på världsmarknaden och ytterligare förbättra dess professionella kunskap inom området.

Redan 1988 introducerade vi snabbnudlar under varumärket ”Mr.Noodles” som blev en stor succé och framgång för företaget. Varumärket såldes sedan vidare till ett Kanadensiskt bolag.

1997 invigde vi Sveriges mest avancerade risbearbetningsanläggning, vilket gav oss full kontroll över våra ris produkter och tjänster. Det gjorde det möjligt för oss att erbjuda den kvalitetsnivå som våra kunder krävde.

Sedan dess har vi visat vägen genom att introducera en lång rad livsmedel på den svenska marknaden, och har på så sätt berikat det skandinaviska köket.